top of page

Asetelmamaalauksen salat


"Aamu" 67x65cm

Tämä on ensimmäinen tosissaan tekemäni asetelmamaalaus, ja olenkin päässyt asetelmien merkittävyyden kokemuksiin sen kautta. Olen yllättynyt kuinka asetelmat voivat liikuttaa tunnetasolla niin vahvasti. Asetelmamaalauksessa on mielestäni kaiken taituruuden lisäksi olennaista, että taiteilijalla on jokin selkeä suhde kuvaamiinsa objekteihin. Toki voidaan ajatella, että taiteilija luo oman suhteen objekteihin kuvantamisen myötä, mutta itse olen kiinnostunut siitä, miten teoksessa kuvattaviin objekteihin liittyy aikaisempia tunnemuistoja, koettuja oivalluksia ja vahvaa symboliikkaa.´Tässä asettuu peliin käsitykseni siitä, miten kaikkeen olevaiseen voidaan tallettaa tunnemuistoja elävästä elämästä. Tämä raivaa tilaa ja luo keskustelua. Samaistumisen kokemuksia, ehkä erimielisyyksiä.

Asetelmamaalauksen voidaan myös nähdä olevan kantaaottavaa. Se kertoo ajan kuvasta ja maalauksessa esitetyt objektit voivat ottaa kantaa yhteiskunnallisiin näkemyksiin, ja jopa protestoida eettisesti kieroutunutta maailmankuvaa vastaan. Näenkin asetelmamaalauksen suurimpana potentiana kauneuden, sekä hyvän arvomaailman säilyttämisen. Tämän kautta voidaan käydä hyvin monipolvista keskustelua. Asetelmamaalausten filosofia on mielenkiintoinen maailma, ja näen sen hyvin osana moneen taipuvaa taiteellista työskentelyäni.

Pihlajanmarjat, teissä on monta kaunista hetkeä, on ainiaan läsnä maailman kauneus ja tunteiden palo. Intohimo elämään.

Simpukat joen, te pysäytitte minut kerran pysäyttääksenne minut ainiaan, niin puhdistatte kaiken, puhdistatte mieleni, vaan teidän vahingoittajaa, miksi häntä säälisin.

Aika. Putosin kerran merenpohjaan kuin tiimalasin hiekka. Sen rauhasta tuli vastaan kiireiden maailma. Ken pelastaisi itsensä ajalta? Niin kumosin sen, ja aika pysähtyi. Aivan kuin armo olisi laskeutunut päälleni.


Viimeisimmät Postaukset/Recent Posts
Arkisto/Archive
bottom of page